>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Санкцій проти Росії в Ньоні не обговорювали, - Григорій Суркіс

Анатолій Коньков же зазначив, що Україну почули

Санкцій проти Росії в Ньоні не обговорювали, - Григорій Суркіс
Фото: uklon.com.ua

У Ньоні пройшли переговори керівників ФФУ, РФС, УЄФА, ФІФА щодо майбутнього кримського футболу. За словами Григорія Суркіса (віце-президента УЄФА і почесного президента ФФУ), сторони домовилися до середини жовтня виробити дорожню карту. Також досвідчений функціонер додав, що питання застосування санкцій проти РФС не розглядали:

«Санкції? Це взагалі не обговорюється. Зрештою, санкції - лише інструмент, який повинен змусити будь-який суб'єкт до того, щоб виконувалися статутні норми регламенту. Інструменти щонайменше повинні бути стерильними. Вони не повинні бути застосовні так, щоб головним бажанням було когось покарати. Ну, покарали російські клуби, і далі що... На розгляд у дисциплінарних органах іноді потрібні роки. А нам потрібна швидка реакція, щоб у тому числі і наші вболівальники, і прості громадяни України були впевнені в тому, що візьме гору здоровий глузд, логіка, а найголовніше, що виконуються статутні норми, незалежно від того, яка країна їх порушила - велика чи маленька».

А ось президент ФФУ Анатолій Коньков зазначив, що Україна наполягатиме на покаранні Росії:

«Наша позиція, яку висловила Федерація футболу України, незмінна. Ми залишили нашу заяву і в УЄФА, і у ФІФА. Ми звернулися, щоб ті законні вимоги, з якими ми звернулися в ці організації, прискорили.

Мої відчуття - нас почують, бо ми висували законні вимоги».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram