>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Олімпійська чемпіонка обрала Азербайджан: Україна не має грошей

Українські спортсмени залишилися без фінансування

Олімпійська чемпіонка обрала Азербайджан: Україна не має грошей
Фото: www.noc-ukr.org

Одна з найтитулованіших спортсменок України, каноїстка Інна Осипенко-Радомська стане громадянкою Азербайджану і представлятиме цю країну на міжнародній арені.

Ще півроку тому Інна заявила, що через проблеми з фінансуванням спорту і її підготовки зокрема вона має намір переїхати в іншу країну. Радомська не брала участі в стартах, пропустила чемпіонат світу в Москві в серпні.

"Незважаючи на патріотизм, вирішила виступати за збірну Азербайджану. З'явилися такі моменти, які змусили мій патріотизм відійти вбік. Потрібно було думати про майбутнє своє і своєї родини. Ситуація була такою, що з першого січня ми не отримали фінансування. Мова йде про гроші на підготовку до змагань. Нам пояснили, що грошей немає, оскільки в країні складна ситуація. Знаю, що зараз гроші виплатили, однак своє рішення я ухвалила ще до того. Терпіння в мене луснуло, тому що мене обдурили. Дуже хочу поборотися за медаль в Ріо-де-Жанейро. Там планую виступати за збірну Азербайджану", - зазначила Інна.

Також спортсменка додала, що Азербайджан пропонував їй перейти під прапори країни ще після перемоги в Пекіні. Також цікавилася нею Росія.

Зараз Осипенко-Радомська продовжує тренуватися в Україні, а офіційного переходу під прапор Азербайджану очікується в листопаді.

Нагадаємо, раніше за Азербайджан перейшли виступати українські каноїсти Валентин Дем'яненко, Максим Прокопенко та Сергій Безуглий. Всі троє досягли певних успіхів на своїй новій батьківщині, стаючи призерами престижних міжнародних змагань.

Інна Осипенко-Радомська стала Олімпійською чемпіонкою в Пекіні (2008), завоювала бронзу на Олімпіаді в Афінах (2004) і завоювала дві срібні медалі на Олімпіаді в Лондоні (2012) у веслуванні на байдарках.

В 2008 і 2010 роках Інну визнавали найкращою спортсменкою року в Україні на церемонії «Герої спортивного року». Крім того, Осипенко-Радомська залишається членом Комісії атлетів Національного Олімпійського Комітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram