>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Британці розлюбили Маррея через референдум

Навіть якщо ти "перший за 77 років", це ще нічого не означає

Британці розлюбили Маррея через референдум
Маррей еще и "золото" Олимпиады-2012 для ненавистной Митрополии выиграл
Фото: EPA/UPG

Енді Маррей уперше відкрито висловив свою позицію з приводу нинішнього референдуму про незалежність Шотландії.

"Сьогодні дуже важливий день для всієї нашої країни. Весь негативний посил кампанії проти нашої незалежності у ЗМІ останніми днями остаточно сформував мою позицію. Зробімо це разом!" - написав Маррей у мікроблозі на сервісі Twitter.

Нагадаємо, що Енді народився в місті Глазго на території Шотландії, а дитинство провів у Данблейні. При цьому варто зазначити, що він не має права голосу на цьому референдумі, бо не мешкає на території Шотландії постійно.

При цьому дослідження британського видання Mail on Sunday засвідчило, що популярність Енді Маррея на території Великобританії помітно впала. 11,9% опитаних сказали, що після референдуму заледве чи вболіватимуть за Енді. Також знизилася популярність спортсмена і серед валлійців - на 15,5%.

Зазначимо, що в разі виходу Шотландії зі складу Великобританії Енді стане першою ракеткою нової держави. Під час Відкритої першості США Маррей підтвердив, що в разі набуття Шотландією незалежності представлятиме інтереси саме цієї країни. Однак Енді зазначив, що не вірить у такий результат референдуму.

Додамо, що минулого року Маррей став першим за 77 років представником Великобританії, який виграв культовий для країни тенісний турнір - Вімблдон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram