ГоловнаСуспільствоЖиття

В Україні зареєстрували понад 5000 правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, - Генпрокурор

Більшість потерпілих - жінки і діти.

В Україні зареєстрували понад 5000 правопорушень, пов’язаних із домашнім насильством, - Генпрокурор
Андрій Костін
Фото: Facebook/Андрій Костін

Лише за 9 місяців цього року зареєстровано понад 5000 кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством.

Про це повідомив Генеральний прокурор Андрій Костін на спільній нараду з керівниками правоохоронних та державних органів з питань протидії домашньому насильству, захисту прав та інтересів постраждалих від таких правопорушень.

Костін зазначив, що під час війни такі проблеми, як домашнє насильство, мають тенденцію до загострення.

"Постраждали понад 4800 осіб, переважна більшість з яких – жінки та діти. І ці цифри зростають, що свідчить про необхідність посилення наших зусиль у запобіганні та протидії цьому явищу", – сказав Генпрокурор.

За словами Костіна, ефективність протидії таким проблемам безпосередньо залежить від координації усіх відповідальних сторін: органів правопорядку та прокуратури, уряду, державних інституцій та неурядових організацій.

Нагадаємо, Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за примушування до вступу у шлюб і домашнє насильство у 2017 році.

Торік Міністерство внутрішніх справ, Національна поліція України спільно з Фондом ООН у галузі народонаселення (UNFPA) презентували мобільний додаток для жінок, які постраждали від домашнього, гендерно зумовленого насильства або перебувають у групі ризику. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram