ГоловнаСуспільствоЖиття

На Івано-Франківщині з’явиться нова туристична принада – 14-метрова оглядова вежа

До кінця літа відкриють "Ворота в Карпати".

На Івано-Франківщині з’явиться нова туристична принада – 14-метрова оглядова вежа
Добротів
Фото: suspilne.media

На Прикарпатті в урочищі Жбир села Добротів, територію якого місцеві ще називають "Ворота в Карпати", змонтували для туристів 14-метрову оглядову вежу.

Про це розповів голова Ланчинської ОТГ Володимир Попович, повідомляє "Суспільне".

"Висота вежі – 14 метрів. Виготовили її в Івано-Франківську, на підприємстві "Карпати. Вежа складається з міцних металевих конструкцій. Її випробували на сейсмостійкість, вона здатна витримати землетрус у 6 балів ", - розповів керівник громади.

За словами Поповича, з вежі видно Карпатські гірські хребти, долини річки Прут, села Саджавку, Іванівці, Товмачик, Красну, Верхній Майдан, Вишнівці, Чорний Потік, Білі Ослави, Заріччя, Лючки… Є можливість побачити і ретрансляційну вежу на горі Рокиті.

Крім того, в урочищі впорядкували майданчик для розміщення туристичних об’єктів та спорудили альтанки. Планують також навести лад на стоянці для автомобілів, встановити трансформаторну підстанцію, упорядкувати доріжки.

До слова, відпочинкову зону за проєктом, який Ланчинська громада реалізовує в партнерстві з Печеніжинською, Коломийською і Нижньовербізькою ОТГ, почали облаштовувати ще два роки тому.

Нагадаємо, наприкінці червня унаслідок повені через погіршення погодних умов на заході України підтопленими виявилися 285 населених пунктів у чотирьох областях. Найбільше постраждала Івано-Франківська область, де підтопило 234 насених пункти. В результаті стихії загинуло троє людей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram