ГоловнаСуспільствоЖиття

У Чехії викрили шпигунську мережу ФСБ

Операцію з ліквідації мережі ФСБ запустили на початку 2018 року.

У Чехії викрили шпигунську мережу ФСБ
Фото: EPA/UPG

Чеська СБ (BIS) разом з Національним центром боротьби з організованою злочинністю (NCOZ) минулого року ліквідувала розвідувальну мережу, яку створила ФСБ. Про це повідомило Chech Radio з посиланням на керівника BIS Міхала Коуделка.

За словами Коуделка, фінансування вже ліквідованої мережі ФСБ здійснювалося з РФ, а також за допомогою російського посольства в Празі.

Головним завданням цієї мережі ФСБ були атаки на різні цілі в Чехії і на партнерів країни за допомогою спеціальних серверів.

Операцію з ліквідації мережі ФСБ запустили на початку 2018 року. На цей момент чеські правоохоронці повністю розгромили її. Відзначають, що в організації мережі брали участь дві приватні компанії, зареєстровані в Празі, які займалися продажем програмного забезпечення і комп'ютерних компонентів звичайним клієнтам і одночасно реалізували хакерські атаки.

На цей момент триває розслідування діяльності цієї мережі.

Коуделка також заявив, що дії розвідувальних служб Росії, а також Китаю, упродовж тривалого часу є найсерйознішою загрозою для безпеки Чеської Республіки.

Нагадаємо, контррозвідники СБУ встановили, що співробітники ФСБ РФ змушують кримчан погоджуватися на конфіденційну співпрацю, основне завдання якої - збирати інформацію про проукраїнських мешканців тимчасово окупованого півострова. Найчастіше такі пропозиції надходять працівникам сфери інтернет-послуг, від яких вимагають незаконно збирати конфіденційні дані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram