ГоловнаСуспільствоЖиття

Міністерство молоді та спорту оголосило конкурс на проекти з патріотичного виховання

Пропозиції прийматимуть до 14 березня.

Міністерство молоді та спорту оголосило конкурс на проекти з патріотичного виховання
Фото: EPA/UPG

Міністерство молоді та спорту оголосило конкурс проектів національно-патріотичного виховання, які будуть реалізовані в 2020 році за фінансової підтримки держави.

Про це повідомив держсекретар Мінспорту Олег Немчінов, передає "Інтерфакс-Україна".

"Усі охочі можуть подати заявки й отримати державне фінансування на заходи, які пов'язані з національно-патріотичним вихованням", - сказав він.

Згідно з умовами, конкурсні пропозиції подаються на рішення таких пріоритетних завдань: формування ціннісних орієнтирів і затвердження національно-патріотичної свідомості дітей та молоді, популяризація національної духовно-культурної спадщини, підвищення рівня знань про видатних особистостей України.

Ці проекти повинні бути всеукраїнського масштабу і покривати не менш ніж 14 областей України. Пропозиції прийматимуть до 14 березня.

Максимальна сума фінансової підтримки одного проекту за рахунок коштів держбюджету не перевищує 500 тис. гривень. Відзначають, що переможець повинен буде взяти участь у співфінансуванні реалізації проекту в розмірі не менш ніж 15% необхідного обсягу коштів.

Конкурс буде завершений упродовж 15 днів після затвердження держбюджету на 2020 рік.

Нагадаємо, в жовтні 2015 року президент підписав указ про стратегію національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2016-2020 роки. Влітку того ж року уряд створив міжвідомчу комісію з національно-патріотичного виховання на чолі з міністром культури В'ячеславом Кириленком.

У грудні 2014-го, представляючи програму діяльності уряду, тодішній прем'єр Арсеній Яценюк анонсував впровадження національно-патріотичного виховання в школах і дитсадках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram