ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби бойовики один раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил під контролем українських військових.

З початку доби бойовики один раз відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левін

З початку поточної доби російські окупаційні війська один раз порушили режим припинення вогню на Донбасі, не застосовуючи озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в Фейсбуці.

Опорні пункти наших військ були обстріляні з протитанкового гранатомета в районі населеного пункту Гнутове на Маріупольському напрямку. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил протягом поточної доби немає. Ситуація в районі проведення ООС залишається під контролем українських військових", - йдеться в повідомленні.

У штабі також уточнили, що в неділю вдень в результаті обстрілу населеного пункту Чермалик був поранений 50-річний мирний житель.

"16 грудня близько 12:00 у результаті обстрілу зі стрілецької зброї найманцями збройних формувань Російської Федерації з Набережного території населеного пункту Чермалик поранено 50-річного мужчину. Постраждалого оперативно на машині волонтерів доставили в Маріупольський військового-медичний госпіталь з діагнозом: вогнепальне сліпе кульове поранення середньої третини лівого стегна. Після надання медичної допомоги лікарі оцінюють його стан як стабільний", - йдеться в повідомленні.

Потерпілий розповів, що отримав поранення у дворі власного будинку на вулиці Нікітіна.

"Провокаційні бойові дії окупаційної адміністрації свідчать про зацікавленість в подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню і свідоме невиконання Мінських домовленостей", - наголошують в штабі ООС.

Нагадаємо, в неділю, 16 грудня, російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті бойових дій отримали поранення двоє українських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram