ГоловнаСуспільствоЖиття

У Вінниці громада храму Московського патріархату перейшла в ПЦУ

Митрополит Вінницький Симеон оголосив про своє рішення, і парафіяни його підтримали.

У Вінниці громада храму Московського патріархату перейшла в ПЦУ
Митрополит Винницкий и Барский Симеон
Фото: Wiki

У Вінниці громада і парафіяни Свято-Преображенського собору УПЦ МП підтримали митрополита Вінницького і Барського Симеона і перейшли під юрисдикцію Православної церкви України. Про це повідомив керівник прес-служби Вінницької єпархії протодиякон Владислав Демченко, пише "Укрінформ".

"Учора владика Симеон оголосив віруючим про своє рішення про перехід у Православну церкву України. Після божественної літургії він звернувся до громади і запитав, чи підтримує вона його рішення? І церковна громада собору і парафіяни підтримали його", - повідомив Демченко.

Зараз це перша і поки що єдина з церковних громад УПЦ МП у Вінницькій області, яка погодилася на перехід у новостворену Православну церкву України.

Владика Симеон залишається митрополитом Вінницьким і Барським, але вже під юрисдикцією Православної церкви України.

Нагадаємо, 15 грудня в Києві відбувся Об'єднавчий собор православних церков. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, УПЦ Московського патріархату та Української автокефальної православної церкви створили єдину помісну Православну церкву України, прийняли її статут і обрали предстоятеля - митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram