ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Супрун закликала головних лікарів не брати "благодійних внесків" від олігархів

В.о голови МОЗ закликала залучати до благодійності місцевий бізнес.

Супрун закликала головних лікарів не брати "благодійних внесків" від олігархів
Уляна Супрун
Фото: Влад Мусиенко

В.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун закликала головних лікарів медустанов не приймати від олігархів "благодійні внески" на розвиток і закупівлю медичної апаратури.

Про це вона заявила під час Другої Всеукраїнської конференції з сімейно-орієнтованої медицини, повідомляє "Укрінформ".

"Не беріть кошти від олігархів, щоб "вибілювати" їхні гроші. Ви просите грошей у держави на ремонти лікарень. У той час понад 50% наших податків лишається на місцевому рівні. Ідіть до своєї обласної, міської влади, сільської ради і просіть у них гроші. їх багато. Якщо ви не знаєте скільки - зверніться до нас, і ми вам скажемо скільки", - зазначила Супрун.

У той же час вона закликала залучати до благодійності місцевий бізнес.

"Звертайтеся до бізнесу - від малого до великого, може купувати медобладнання. Створіть при вашій лікарні окрему організацію, робочу групу, яка буде займатися цими питаннями. Слід мати реалістичні плани, які хочете бачити в своїй лікарні. Якщо брати у людей гроші, але не мати плану - цього не буде. Ви повинні говорити з бізнесом конкретно. Спочатку потреба - ремонт, Медапаратура, а потім - звернення за матеріальною допомогою", - додала в.о. міністра.

Нагадаємо, в жовтні зарплата заступників міністра охорони здоров'я в Україні становила від 117 до 140 тис. гривень. У МОЗ пояснили це тим, що саме в жовтні співробітники міністерства отримують додаткові виплати матеріальної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram