ГоловнаСуспільствоВійна

Українські військові повернули під свій контроль село на Світлодарській дузі

Розсадки були під вогневим контролем ООС, хоча й перебували в "сірій зоні".

Українські військові повернули під свій контроль село на Світлодарській дузі
Фото: стоп-кадр видео

Українські військові повернули контроль над іще одним населеним пунктом у зоні проведення бойових дій на Донбасі. Бійці Сил спеціальних операцій підняли український прапор над селом Розсадки Бахмутського району Донецької області, повідомляє прес-центр ООС.

"На виконання рішення командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Сили спеціальних операцій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади й у взаємодії із саперами провели перевірку і зачистку населеного пункту Розсадки, що на Світлодарській дузі", - йдеться в повідомленні.

Незважаючи на ворожий обстріл і смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом окупантів підняли український прапор. 

Зазначається, що спецназівці готувалися до проведення операції понад місяць. "Саме місяць тому розвідка виявила в селищі окупантів", - зазначають у прес-центрі.

"У період кривавих боїв за Дебальцеве поряд із Розсадками проходив один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти і боєприпаси. Населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте, через складність забезпечення і близькість позицій ворога, обладнати там повноцінні позиції поки що неможливо. Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоча й перебували в "сірій зоні", - повідомляють військові.

Останнім часом бойовики проклали в селище "дорогу життя" і вели із села обстріли, а за день до зачистки використовували в районі Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб зупинити дії окупантів й унеможливити перебування там бойовиків, селище зачистили саме бійці Сили спеціальних операцій, наголошується в повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram