ГоловнаСуспільствоЖиття

Проект "Стіна" продовжили до 2021 року

Обладнано майже 47% кордону з Росією.

Проект "Стіна" продовжили до 2021 року
Фото: mvs.gov.ua

Проект інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону "Стіна" продовжено до 2021 року у зв'язку з його недофінансуванням у попередні роки. Про це повідомив голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал, інформує прес-служба МВС.

"У зв'язку з тим, що в 2015-2017 роках було недофінансування проекту, він був продовжений до 2021 року. У бюджеті на 2019 вже закладено 400 млн гривень", - сказав Цигикал.

На сьогодні інженерно-технічне облаштування кордону з Російською Федерацією виконано майже на 47%.

"Ми сьогодні на одному з опорних пунктів, обладнаних уздовж кордону. Таких опорних пунктів - 40. Рівень і якість інженерних споруд досить високий. І функціонал уздовж кордону - не тільки огорожа з дротом, тут найголовніше - інтелектуальна компонента і реагування. Ділянка спільного з Росією кордону становить 2,3 тис. км, обладнано майже 47%", - цитує слова глави МВС Арсена Авакова прес-служба міністерства.

У відомстві також розповіли, що орієнтовна загальна вартість інженерно-технічного облаштування 1 км кордону - близько 2 млн 500 тис. грн. Вона включає протитранспортні рови, сітчасту огорожу на металевих стовпах, загородження зі спіралі типу "Єгоза", контрольно-слідову смугу, рокадну дорогу.

Нагадаємо, в липні НАБУ завершило розслідування розкрадання коштів за проектом "Стіна". Встановлено, що за рахунок завищення обсягів фактично виконаних робіт, нецільового використання коштів та інших корупційних дій державі було завдано збитків більш ніж на 16,68 млн. гривень.

Проект облаштування українського кордону з Росією, що має назву "Європейський вал" або "Стіна", почали реалізовувати в 2014 році. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram