ГоловнаСуспільствоЖиття

Українській журналістці Росія заборонила в'їзд до Криму на 10 років

Її затримали на російському пункті пропуску "Джанкой" і взяли відбитки пальців.

Українській журналістці Росія заборонила в'їзд до Криму на 10 років
Фото: facebook.com/savchuk.alyona

Українській журналістці Олені Савчук заборонили в'їзд в Російську Федерацію і окупований Крим терміном на 10 років, пише сайт "Крим.Реалії".

"Заборона в'їзду в Крим і РФ на 10 років - до серпня 2028-го. ФСБ береже від мене обороноздатність і безпеку своєї держави", - написала журналістка на своїй сторінці у Facebook.

Савчук уточнила, що заборону на в'їзд в Росію і Крим було винесено згідно з пунктом 1 частини 1 статті 27 Федерального закону про порядок виїзду і виїзду з Росії ("З метою забезпечення обороноздатності або безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення").

Її затримали під час в'їзду на окупований півострів на російському пункті пропуску "Джанкой", зачитали рішення ФСБ і взяли відбитки пальців.

Сайт "Крим.Реалії" зазначає, що журналістка кілька років займалася висвітленням переслідувань кримськотатарських активістів і політично мотивованих судових процесів у Криму.

Нагадаємо, раніше Росія заборонила в'їзд десяткам "русофобсько налаштованим громадянам Канади", а пізніше "вороже налаштованим" політикам з Литви.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram