ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала виконавця і замовника нападу на екс-депутата Херсонської облради

Правоохоронці затримали виконавця і замовника замаху на директора агропідприємства "Ушба", екс-депутата Херсонської обласної ради Андрія Федоренка, який стався у жовтні.

Про це повідомив заступник керівника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

"Завдяки цілому комплексу розшукових та слідчих дій поліцейські Херсонщини встановили всіх учасників злочину і вчора під час проведення спеціальних заходів співробітниками поліції одночасно в Києві та Житомирській області затримано безпосереднього виконавця і замовника", - написав Аброськін на своїй сторінці в Facebook.

Фото: фейсбук В'ячеслава Аброськіна

Не називаючи імені потерпілого в результаті замаху, Аброськін нагадав, що невідомі на "Лексусі" реєстрації однієї з країн ЄС вчинили замах на вбивство на директора агропідприємства "Ушба", депутата Херсонської обласної ради VI скликання на 66 км траси "Херсон-Феодосія-Керч" у Скадовському районі Херсонської області.

"Розстріляли з автоматичної зброї автомобіль, на якому він їхав разом зі своїм охоронцем... Підприємець отримав важке поранення в спину", - додав заступник керівника Нацполіції.

Як повідомляли, Андрія Федоренка госпіталізовано увечері 10 жовтня внаслідок нападу невідомих. У його автомобіль врізалося авто Toyota Land Cruiser з озброєними людьми, які відразу ж відкрили стрілянину з автоматів, після чого зникли. Сам бізнесмен отримав поранення у спину, його охоронець - в ногу.

Сам підприємець, який є власником фірм "ПСП "Ушба" і ТОВ "Славута-Юг", заявляє, що йому неодноразово надходили загрози життю у зв'язку з його підприємницькою діяльністю, а одне з його підприємств намагалися захопити.

Народний депутат Юрій Одарченко, чиїм помічником на громадських засадах є Федоренко, переконаний, що замах пов'язаний з антирейдерською діяльністю підприємця.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram