ГоловнаСуспільствоЖиття

Через активізацію контрабандистів сигарет Україна посилила охорону кордону з Румунією

До охорони залучили, зокрема, кінологів зі службовими собаками.

Через активізацію контрабандистів сигарет Україна посилила охорону кордону з Румунією
Фото: dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба спрямовує додаткові резерви на кордон з Румунією у зв'язку з активізацією контрабандистів. Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

"Через активізацію порушників рішенням керівництва Держприкордонслужби на Закарпатті та Буковину спрямовано додаткові резерви відомства. До посилення також залучені підрозділи мобільного загону "ДОЗОР", кілька прикордонних комендатур і кінологи зі службовими собаками", - йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що ситуація на кордоні з Румунією загострилася і стала найбільш проблемною в сенсі нелегального трафіку тютюнових виробів.

Прикордонники розповіли, що поза пунктами пропусків контрабандисти організовують каравани так званих "верблюдів", яких на річкових ділянках кордону одягають у гідрокостюми, а також використовують надлегку авіацію.

У Держприкордонслужбі також заявляють про безпрецедентний тиск і погрози з боку кримінальних угруповань на адресу прикордонників.

"Під час загрози життю або здоров'ю військовослужбовців персонал відомства в рамках чинного законодавства буде застосовувати зброю", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 8 листопада у Чернівецькій області контрабандисти побили прикордонників і втекли. 16 листопада в Закарпатській області автомобіль, в якому контрабандою перевозили тютюнові вироби, збив прикордонника. Пізніше він помер у лікарні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram