ГоловнаСуспільствоПодії

Чотирьом причетним до нападу на голову ВККС повідомили про підозру

Прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою.

Чотирьом причетним до нападу на голову ВККС повідомили про підозру
Фото: twitter.com/AvakovArsen

Чотирьом чоловікам, причетним до нападу на голову Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергія Козьякова, повідомили про підозру. Про це інформує прокуратура Києва.

"Чотирьом учасникам нападу оголошено підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 346 КК України (Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Клопотання скеровано до Шевченківського райсуду Києва. Прокуратура наполягатиме на утриманні під вартою.

Згідно з повідомленням, слідством встановлено, що 16 листопада 2018 року, перебуваючи біля готелю на бул. Т. Шевченка, де проходив VII Судовий форум, були затримані особи, які, діючи за попередньою змовою, реалізували злочинний план нападу на суддю.

"Дочекавшись, коли голова ВККС України вийде з приміщення готелю, один з нападників бризнув "зеленкою" в обличчя судді, інший - на його одяг. Ще двоє спільників перебували поруч і були готові надати фізичну підтримку виконавцям у разі опору потерпілого або можливого затримання правоохоронцями", - повідомили в прокуратурі.

Водночас, як встановлено слідством, один з нападників у цей момент отримував по мобільному телефону координаційні вказівки від невстановленої слідством особи.

У відомстві зазначили, що вживають заходів для встановлення замовників цього злочину.

Нагадаємо, Сергія Козьякова облили зеленкою 16 листопада на виході з готелю "Гілтон" в Києві. 23 листопада поліція затримала п'ятьох підозрюваних. За напад їм заплатили 200 доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram