ГоловнаСуспільствоЖиття

Кран на будівництві готелю на Андріївському узвозі почали демонтувати

В "охоронців" будівництва поліція вилучила сім одиниць травматичної зброї.

Кран на будівництві готелю на Андріївському узвозі почали демонтувати
Фото: kyivcity.gov.ua

Міські служби Києва у співпраці з поліцією в суботу, 24 листопада, почали демонтаж незаконно розміщеного будівельного крана на місці скандального будівництва на Андріївському узвозі, 14-16. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський, інформує прес-служба КМДА.

"Сьогодні вранці почався демонтаж незаконно розміщеного будівельного крана, щоб звільнити проїжджу частину. В "охоронців" будівництва столична поліція вилучила 7 одиниць травматичної зброї і затримала хлопців", - повідомив він.

Заступник голови КМДА нагадав, що раніше мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи зі зведення скандальної будівлі на Андріївському узвозі 14-16 до повного узгодження проекту з Містобудівною радою і громадськістю, однак будівництво не припинилося.

Мондрієвський зазначив, що вимоги міста залишаються незмінними.

"Якщо забудовник не зробить макет будівлі за скоригованим проектом і не представить його разом з усіма дозвільними документами, що засвідчують законність будівництва, Містобудівній раді столиці, місто винесе на сесію Київради питання про розірвання договору оренди земельної ділянки", - додав він.

Фото: kyivcity.gov.ua

Нагадаємо, ділянка на Андріївському узвозі 14-16 була передана ТОВ "Маркон" в оренду на 15 років. Цій фірмі було дозволено збудувати там готельний комплекс "Mercure Andreyevskiy Готель Київ". На ділянці площею близько 2 га ТОВ "Маркон" планувало розмістити будівлю готелю на 182 номери загальною площею 13,6 тис. кв. м із закладами громадського харчування, фітнес-центром та паркінгом на кілька десятків машин.

Генпідрядником будівництва виступило одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить в інвестиційно-будівельну компанію Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

Наприкінці 2016 року на ділянці почалися активні будівельні роботи - було вирито котлован і працювали бурові установки.

Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території. У зв'язку з цим Київрада вирішила розірвати договір із забудовником, якщо проектна документація не буде приведена в норму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram