ГоловнаСуспільствоЖиття

Інститут національної пам'яті відкриє філії у п'яти містах України

Початок роботи підрозділів планується на 2019 рік.

Інститут національної пам'яті відкриє філії у п'яти містах України
Фото: dyvys.in

Український інститут національної пам'яті створить п'ять міжрегіональних відділів. Філії в Харкові, Дніпрі, Вінниці, Одесі та Львові зможуть охопити всі області України. Початок роботи підрозділів планується на 2019 рік.

Про це повідомляється на сайті установи.

На думку керівництва інституту, створення підрозділів у регіонах допоможе залучити локальні історії в загальнодержавний дискурс. Інститут зможе охопити школи, музеї, місцеві ради, адже зараз фактично позбавлений реальної можливості враховувати регіональні особливості.

"Це рішення важливе як для того, щоб реалізувати всеукраїнську політику національної пам'яті на місцевому рівні, так і для того, щоб у цю політику імплементувати особливості нашої локальної історії", - прокоментував керівник інституту Володимир В'ятрович.

Нагадаємо, Український інститут національної пам'яті реалізує державну політику у сфері відновлення та збереження національної пам'яті українського народу. Його робота координується Кабінетом міністрів України через Міністра культури.

Інститут вивчає історію української держави, боротьбу за відновлення державності і поширює відповідну інформацію в Україні та світі. Займається вшануванням пам'яті героїв визвольного руху, Української революції 1917-1921 років, всіх воєн, жертв Голодомору та політичних репресій. Також досліджує історичну спадщину і сприяє інтеграції в українське суспільство національних меншин і корінних народів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram