ГоловнаСуспільствоПодії

На полігоні під Херсоном підірвався контрактник

Йому ампутували два пальці руки.

На полігоні під Херсоном підірвався контрактник
Фото: www.0542.ua

37-річний військовослужбовець-контрактник постраждав від вибуху на території військової частини ЗСУ, що дислокується на полігоні біля села Раденське (Олешківського району Херсонської області). Про це пише місцеве видання Новий день.

Інцидент стався в ніч на 30 вересня.

“Потерпілого госпіталізували в районну лікарню з проникаючими осколковими пораненнями черевної порожнини і травматичним пошкодженням руки з ампутацією двох пальців. Його готують до операції", - йдеться в повідомленні.

Начальник відділу комунікації ГУ Нацполіції області Ірина Атаманенко повідомила, що на місці вибуху працювала слідчо-оперативна група і вибухотехніки. Вони знайшли фрагменти боєприпасів, але поки що не ідентифікували їх, говориться на сайті.

«За фактом завдання тілесних ушкоджень з власної необережності розпочато кримінальне провадження», - розповіла Атаманенко.

Причина вибуху наразі невідома.

Нагадаємо, 25 вересня в 72-й бригаді вибухнув ще один міномет "Молот". Постраждали двоє військових. Ймовірна причина вибуху - неправильне зберігання міни. Кримінальне провадження відкрили за ч. 2 ст. 414 (порушення правил поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводить Бахмутський відділ поліції.

6 серпня через розрив міномета "Молот" на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять отримали поранення. Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Віктора Муженку доповісти підсумки розслідування інциденту наступного тижня, а також розпорядився призупинити використання цих мінометів в зоні АТО.

Також було вирішено провести слідчий експеримент, для якого Міноборони надало два міномети "Молот" з тієї ж заводської партії, що і міномет, який привів до загибелі військовослужбовців.

Після завершення експерименту Міноборони заявило, що "Молот" вибухнув через подвійне заряджання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram