ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі

Один боєць отримав поранення.

Бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, шість разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. У результаті поранення отримав один український військовослужбовець.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

Бойовики обстрілювали позиції ЗСУ в районі населених пунктів Станиця Луганська, Кримське, Новотошківське, Луганське, Троїцьке, Верхньоторецьке, Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар'їнка, Березове, Старогнатівка, Гранітне, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Крім того, з мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали позиції ООС поблизу населених пунктів Чермалик, Гнутове і Водяне, а з міномета 120-го калібру - біля Чермалика та Кримського. Також за минулу добу в районі Кримського, Троїцького, Чермалика та Гнутового українські опорні пункти були обстріляні з озброєння бойових машин піхоти. А поблизу Новотошківського і Гранітного НВФ застосували протитанкові керовані ракети.

Також російські окупаційні війська обстріляли із забороненого озброєння Водяне на Маріупольському напрямку.

"З напрямку окупованої Ужівки в бік житлового сектора на східній околиці Водяного було випущено п'ять мін калібру 120 мм. Пошкоджених будинків і постраждалих серед цивільного населення немає", - наголошено в повідомленні.

З початку поточної доби бойовики чотири рази обстріляли позиції ООС. Один обстріл зафіксовано на Луганському напрямку - поблизу Кримського, інші - на Маріупольському - в районі населених пунктів Гнутове, Водяне та Широкине.

Нагадаємо, протягом четверга російські окупаційні війська 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram