ГоловнаСуспільствоЖиття

МінТОТ просить утриматися від поїздок до Криму через ситуацію в Армянську

МінТОТ просить утриматися від поїздок до Криму через ситуацію в Армянську
Фото: 24 канал

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України просить утриматися від поїздок на тимчасово окуповану територію Кримського півострова в зв'язку з ситуацією в Армянську.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відзначається, що в ситуації гострої необхідності поїздки при перетині контрольно-пропускних пунктів на адміністративному кордоні, відомство просить звертатися до представників Державної служби з надзвичайних ситуацій, які чергують на КПВВ, для отримання індивідуальних засобів захисту.

Раніше повідомлялося, що контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" на адміністративному кордоні з анексованим Кримом тимчасово припиняють свою роботу в зв'язку з екологічною ситуацією з заводом "Кримський Титан". Перетнути адмінкордон з тимчасово окупованим Кримом можна буде тільки через КПВВ "Чонгар", який працює в штатному режимі. Громадяни України з окупованого півострова, які будуть рятуватися від стихійного лиха на материковій Україні, будуть оформлятися в спрощеному порядку.

Водночас в МОЗ запевнили, що концентрація шкідливих речовин на території Херсонської області у зв'язку з ситуацією на півночі анексованого Криму не перевищує небезпечний рівень. Загрози здоров'ю дітей і дорослих немає.

Нагадаємо, в ніч з 23 на 24 серпня в Армянську стався викид невідомої речовини. Окупаційна влада заявила, що причиною викидів є спека і тривала відсутність опадів. Однак, за попередніми даними досліджень, причиною забруднення є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного "Кримським титаном".

Робота заводу призупинена, також в Армянську для школярів на два тижні оголосили канікули, а дошкільнят з батьками і школярів "в профілактичних цілях" відправлять на відпочинок у кримські санаторії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram