ГоловнаСуспільствоВійна

Вбивство ватажка "ДНР" Захарченка організоване ФСБ Росії, - розвідка Міноборони (оновлено)

Офіцери ФСБ підбирають нового "голову" окупаційної адміністрації.

Вбивство ватажка "ДНР" Захарченка організоване ФСБ Росії, - розвідка Міноборони (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Вбивство ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка було організоване Федеральною Службою безпеки Росії.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Зокрема, він зазначив, що за інформацією, якою володіє військова розвідка України, в окупованому Донецьку перебуває група співробітників ФСБ, яка знищує докази своєї причетності до вбивства.

За словами Скібіцького, ліквідація ватажка терористів сталася через боротьбу за сфери впливу між силовими структурами Росії. Він також зазначив, що зараз офіцери ФСБ підбирають нового ватажка російської окупаційної адміністрації.

Оновлення. Кафе "Сепар" в Донецьку, де підірвали ватажка бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка, було під безпосереднім контролем Федеральної служби безпеки Росії, заявив Скібіцький в ефірі "5 каналу".

За його словами, СБУ не змогло б закласти вибухівку в цьому кафе, оскільки воно було на контролі в спецслужб Росії.

"Є достовірна інформація, що кав'ярня "Сепар" довгий період часу була під безпосереднім контролем ФСБ. Крім того, за нашими даними, цей ресторан був повністю обладнаний в оперативному відношенні. Там можна було знімати і відео-і аудіоінформацію. І ФСБ Росії знали про всі заходи, які проводив Захарченко в цій кав'ярні", - сказав Скібіцький.

Він додав, що ліквідація Захарченка стала однією з тих подій, яку можна було спрогнозувати, оскільки на сьогодні всі одіозні лідери так званих "ЛНР" і "ДНР" знищені.

"Ті, які безпосередньо брали активну участь у подіях 2014 року, і ті, які можуть стати свідками в міжнародних судах щодо агресії РФ проти нашої держави ... Дійсно, за даними військової розвідки України, за знищенням Захарченка стоїть ФСБ. Зрозуміло, що вони будуть намагатися звинуватити українську сторону в проведенні, як вони називають, терористичного акту, для того, щоб потім висувати нам будь-які звинувачення", - зазначив представник розвідки.

Нагадаємо, Захарченко отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" в центрі Донецька ввечері 31 серпня. За даними РосЗМІ, кафе належало начальнику його охорони, а бомба була закладена в лампу.

У зв'язку із загибеллю свого ватажка терористи "ДНР" оголосили режим надзвичайної ситуації і закрили виїзд з "ДНР", а так звані спецслужби почали масові затримання в Донецьку. Під тортурами терористи вже "вибили" зізнання у вбивстві в чотирьох осіб.

МЗС Росії звинуватило у вбивстві Захарченка Україну, а СБУ вважає загибель ватажка "ДНР" "результатом міжусобних воєн".

Раніше радник голови МВС, народний депутат Антон Геращенко заявив, що загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка в Донецьку може бути інсценуванням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram