ГоловнаПолітика

РНБО вирішила посилити військово-морську присутність у Азовському морі

Кабміну доручено невідкладно ухвалити Морську доктрину.

РНБО вирішила посилити військово-морську присутність у Азовському морі
Фото: navy.mil.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони вирішила посилити військово-морську присутність у Азовському морі.

Про це за підсумками засідання повідомляє прес-служба РНБО.

"РНБО України затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів в південних регіонах, акваторіях Азовського і Чорного морів. Зокрема мова йде про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерної групи ВМС ЗСУ, розвитку відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю та ін.", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Кабінету Міністрів доручено невідкладно ухвалити Морську доктрину і вдосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів, відпрацювати спільну позицію України з міжнародними партнерами з протидії техногенної катастрофи, яка сталася на півночі анексованого Росією Криму та забезпечити заходи протидії її поширення на південну частину материкової України.

Нагадаємо, що Азовське море, згідно з договором від 2004 року між Україною і Росією про співпрацю в Азовському морі і Керченській протоці, є морем внутрішнього користування.

У 2018 році Росія почала масово затримувати судна, які випливають в/з українських портів на Азовському морі, для огляду. Держприкордонслужба вважає це методом економічного тиску. Секретар РНБО Олександр Турчинов заявляв, що це початок військово-економічної блокади Азовського узбережжя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram