ГоловнаСуспільствоЖиття

Симфонічний оркестр Уельсу відвідав окупований Крим з серією концертів

Музиканти стверджують, що у Криму "складна історія".

Симфонічний оркестр Уельсу відвідав окупований Крим з серією концертів
Фото: Symphonic Brass Wales\Facebook

Симфонічний оркестр Уельсу (Великобританія) спровокував дипломатичний скандал, провівши тур в окупованому Росією Криму. Про це йдеться в статті видання Daily Mail.

"У серпні оркестр відіграв в шести окупованих містах Криму (зокрема, в Севастополі та Сімферополі) під час 12-денного туру", - йдеться в матеріалі.

У зв'язку з цим посол України у Великобританії Наталя Галібаренко викрила музикантів в легітимізації незаконної анексії українського Криму Росією. У своєму листі, підготовленому напередодні туру, український дипломат нагадала музикантам, що РФ перебуває під міжнародними санкціями ЄС, США і багатьох інших країн. Вона також закликала британців скасувати всі заходи на окупованій території України.

Проте, тур відбувся, і музиканти не приховують свого захоплення з цього приводу, опублікувавши про нього повний звіт в соцмережах. На сайті оркестру відзначається, що з 13 по 24 серпня музиканти відвідали Москву, Краснодар і Крим.

Видання пише, що після повернення до Великобританії, оркестр отримав безліч відгуків "як позитивних, так і негативних". Більшість негативних повідомлень надійшли "від українських журналістів і блогерів".

У заяві музикантів при цьому, стверджується, що у Криму "складна історія", і він був частиною Росії з 1783 року, а більшість його населення на сьогодні - етнічні росіяни.

Нагадаємо, раніше британський спортсмен, якому СБУ заборонила в'їжджати в Україну, знову відвідав змагання в Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram