ГоловнаСуспільствоЖиття

Британський спортсмен, якому СБУ заборонила в'їжджати в Україну, знову відвідав змагання в Криму

Гері Хант переміг у російському "кубку світу" зі стрибків у воду, який вчора провели в Сімеїзі.

Британський спортсмен, якому СБУ заборонила в'їжджати в Україну, знову відвідав змагання в Криму
Фото: ua.krymr.com

Британський спортсмен Гіри Хант, якому в 2017 році заборонили в'їзд в Україну на 5 років за участь в змаганнях в окупованому Криму, став переможцем російського "кубка світу" зі стрибків у воду з висоти 27 метрів, який вчора пройшов в курортному селищі Сімеїз на півдні півострова. Про це пише сайт "Крим.Реалии".

Як повідомляє російське інформагентство ТАРС, друге місце посів українець Олексій Пирогов, третє - американець Кайл Мітріон.

Агентство Reuters підтвердило цю інформацію і опублікувало відео змагань зі стрибків у воду.

В окупованому Криму російські змагання з Кліфф-дайвінгу (стрибки в воду зі скелі) відбулися 18 серпня. У них брали участь 12 спортсменів. Вперше цей захід відбувся в 2017 році.

У минулому році посольство України в Великобританії висловило розчарування в зв'язку з участю британських спортсменів в цих змаганнях. Дипломатичне відомство закликало громадян Великобританії утримуватися від незаконного відвідування півострова без офіційної згоди України.

Після участі в цих змаганнях в 2017 СБУ заборонила Гері Ханту і ще одному спортсмену з Великобританії Блейку Олдріджу в'їзд в Україну на 5 років.

Нагадаємо, Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014. Міжнародні організації назвали анексію Криму незаконною і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія окупацію півострова заперечує.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram