ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності

Наступні репетиції заплановані на 20 і 22 серпня.

На центральній вулиці Києва пройшла репетиція урочистого військового параду, присвяченого до Дня Незалежності України, повідомляє кореспондент LB.ua.

У репетиції були задіяні військовослужбовці Збройних сил України, ДержНС, СБУ та інших підрозділів. Колона військової техніки пройшла Хрещатиком від Бессарабської до Європейської площі.

Крім того, під час репетиції параду військ прогриміли артилерійські салюти десятьма залпами гармат з вогневої позиції, розташованої на Трухановому острові.

Наступні репетиції параду заплановано на 20 і 22 серпня.

Раніше повідомлялося, що у військовому параді на День Незалежності України братиме участь 250 одиниць техніки, 4,5 тисячі військовослужбовців. На параді будуть продемонстровані і нові зразки військової техніки, які вже використовуються ЗСУ, і зразки, які ще проходять випробування. У їх числі ракетне й артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточна система залпового вогню "Вільха", автоматизована система залпового вогню "Верба", 155-міліметрів САУ "Богдана".

Також на параді в День незалежності покажуть новий літак Ан-178. Це буде перший публічний показ Ан-178 в Україні на заході подібного рівня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram