ГоловнаСуспільствоЖиття

Російське судно Mekhanik Pogodin заблоковано в порту Херсона на три роки

Раніше екіпаж не пустив на борт портову інспекцію, вона спробує потрапити на судно вдруге.

Російське судно Mekhanik Pogodin заблоковано в порту Херсона на три роки
Фото: EADaily

Російське судно Mekhanik Pogodin, яке перебуває в українському списку санкцій, заблоковано на три роки в порту міста Херсон.

Про це в коментарі "Громадському радіо" повідомив заступник постійного представника президента в Автономній республіки Крим Ізет Гданов.

"10 серпня актив цієї компанії, а саме судно Mekhanik Pogodin, було заблоковано на три роки в порту міста Херсон", - зазначив Гданов.

За даними оператора судна, екіпаж Mekhanik Pogodin не пустив на борт портову інспекцію, яка хотіла перевірити скаргу про незадовільний стан.

Гданов такі дії екіпажу назвав незаконними і додав, що моряки, "відповідно до вимог чинного законодавства, будуть притягнені до відповідальність".

Представник президента зазначив, що інспекція спробує потрапити на судно вдруге.

"Кожна країна має право і зобов'язана контролювати як технічний стан судна, якщо є скарги (а там є скарги), так і екологічний стан. Це наша відповідальність як держави. Є у нас і правоохоронні органи, які зобов'язані надати можливість контролюючим структурам провести контроль згідно з їхніми повноваженнями. Це буде зроблено", - запевнив Гданов.

Нагадаємо, 10 серпня Борис Бабін повідомив, що в Херсонському порту виявили судно Mekhanik Pogodin під російським прапором, яке є у списку санкцій РНБО. Корабель затримали.

12 серпня український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що російські моряки судна вільні у пересуванні. Водночас, саме судно і його майно перебувають під санкціями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram