ГоловнаСуспільствоЖиття

Цех, який продавав зіпсоване м'ясо для шаурми, оштрафували на 102 гривні

Держпродспоживслужба демонтувала всі кіоски, де продавали зіпсовану їжу.

Цех, який продавав зіпсоване м'ясо для шаурми, оштрафували на 102 гривні
Фото: google.com/

Держпродспоживслужба Києва закрила 25 торгових точок, де продавали шаурму. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Спалах (кишкової інфекції, - ред.) локалізовано, роботу постачальників і реалізаторів готової продукції припинено. Нових випадків не зареєстровано", - сказано в повідомленні.

Відомство виявило 20 торгових точок, де виготовляли та продавали шаурму без дозвільної документації. Ці кіоски демонтували. Всього з початку спалаху інфекції в Києві перевірили 59 об'єктів, у 25 випадках роботу торгових точок припинено до усунення порушень.

Щодо цеху, який постачав у фаст-фуди зіпсоване м'ясо, складено протокол на 6 неоподатковуваних мінімумів (102 грн.)

Нагадаємо, в Києві  на 6 серпня кількість людей, які отруїлися шаурмою, сягнула 93.

У зв'язку з масовим отруєнням та для запобігання випадкам захворювання на гостру кишкову інфекцію Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві проводить моніторинг усіх торгових точок продажу вуличної їжі із залученням фахівців Державної служби праці України, Головного управління Національної поліції, Управління торгівлі та побуту Департаменту промисловості та розвитку підприємництва.

За словами начальника ГУ Держпродспоживслужби Олега Рубана, подібні масові отруєння в Києві не реєструвалися вже майже 10 років, адже перевірки суб'єктів господарювання проводили щорічно і щоквартально, тоді як подібні перевірки відбуваються раз на два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram