ГоловнаСуспільствоЖиття

Співвласника одеського ринку "7 кілометр" відправили під домашній арешт

Віктора Добрянського звинувачують у незаконному захопленні частки ринку.

Співвласника одеського ринку "7 кілометр" відправили під домашній арешт
Фото: dumskaya.net

Співвласнику одеського ринку "7 кілометр" Віктору Добрянському повідомили про підозру в незаконному захопленні частки ринку.

Про це повідомляє "Судовий  репортер" з посиланням на інформацію в реєстрі судових рішень.

"19 липня Добрянському повідомлено про підозру в протиправному заволодінні майном, відмиванні грошей і підробленні документів. Добрянський є директором і засновником ТОВ «Віктор Д», якому належить 28,5% у ТОВ «Промтоварний ринок» («7 кілометр»)", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Шевченківський суд Києва призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту за місцем проживання в Одесі.

За версією слідства, у травні 2014 року Добрянський, діючи за попередньою змовою з невстановленими особами, організував підробку підписів своєї матері Ірини Чернат у договорі про передачу частки в статутному капіталі ТОВ "Віктор Д" шляхом її купівлі-продажу і протоколі загальних зборів учасників, на підставі яких була проведена реєстрація зміни учасників ТОВ. У результаті Добрянський заволодів 100% статутного капіталу. У травні 2018 року судово-почеркознавча експертиза підтвердила підробку підписів на документах.

У червні 2014 року "Віктор Д" переписали на Леоніда Іпатенка та Романа Максименка, а потім знову оформили на Добрянського, у цьому слідчі вбачають ознаки відмивання і легалізації майна.

Добрянському загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. 2017 року слідство також припускало причетність Добрянського до фінансування й підтримки бойовиків терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР". Однак, підозри йому не пред'являли.

Нагадаємо, що це вже не перший корпоративний конфлікт на ринку "7 кілометр". 2010 року акціонери відступили 25% компанії сина депутата від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Пізніше з'явилася інформація, що це сталося під тиском і за фактом було зареєстровано кримінальне провадження.

У грудні 2017 року співвласниця ринку Ірина Чернат програла позов до першої інстанції про визнання недійсним договору дарування акцій компанії Іванющенка. Вона стверджувала, що відступила 4,5% статутного капіталу через тиск і погрози та посилалася на зареєстроване кримінальне провадження. Але суд вирішив, що її вимоги будуть обґрунтовані тільки, коли в справі з'явиться обвинувальний вирок.

На сьогодні ринком "7 кілометр" володіють Ірина Чернат (15%), ТОВ "Віктор Д" Віктора Добрянського (28,5%), ТОВ "Капітал Фінанс М" Бориса і Тетяни Мельничук (28,5%), а також кіпрська компанія Kittep Limited, яка раніше належала синові Іванющенка (27,5%).

У вересні 2016 року повідомлялося, що в ринку "7 кілометр" з'явився новий власник -  арабський підприємець Абдул-Джаббар аль Сайєх.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram