ГоловнаСуспільствоЖиття

Прокуратура відкрила справу через заворушення "торнадівців" у Київському СІЗО

Під час обшуку вилучено комп'ютерну техніку та заборонені предмети

Прокуратура відкрила справу через заворушення "торнадівців" у Київському СІЗО
Фото: Сергей Нужненко

За фактом масових заворушень, погроз вбивства і вимагання з боку колишніх співробітників роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо", які містяться в Київському слідчому ізоляторі, відкрито кримінальну справу.

Про це повідомив в Фейсбуці прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, військовою прокуратурою Київського гарнізону здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч.1 ст. 129 (погроза вбивством), ч.2 ст. 189 (вимагання) і ч.1 ст. 14 ч.1 ст. 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу.

"Встановлено, що ув'язнені, використовуючи засоби мобільного зв'язку, діючи за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства, чинили тиск на іноземного громадянина, вимагаючи від нього передачі їм майна і/або права на майно, а також готували організацію масових заворушень і закликали до їх здійснення ув'язнених цієї установи", - зазначив Лисенко.

У рамках цього кримінального провадження проводився обшук в зазначеному місці попереднього ув'язнення, в під час якого було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, а також заборонені предмети, в тому числі зброю - від саморобних вибухових пакетів, начинених металевими предметами, до холодної зброї.

Під час проведення обшуку фігуранти чинили опір правоохоронцям. Лисенко також повідомив, що ув'язнені погрожували фізичною розправою і вбивством, облили працівників правоохоронних органів бензином і намагалися підпалити їх.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) КК.

Нагадаємо, сьогодні в Лук'янівському СІЗО "торнадівці" влаштували безлади через проведення обшуку і забарикадувалися в камері. Обшук проводився через отримання інформації про вимагання грошей у інших ув'язнених.

Спецназівцям довелося штурмувати камеру. В результаті трьох "торнадівців" вивезли в інші слідчі ізолятори на території Київської області, а ще четверо були поміщені в карцер Лук'янівського СІЗО. Під час заворушень постраждав співробітник СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram