ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд визначив склад присяжних для розгляду справи про вбивство Бузини

Наступні засідання відбудуться 21 серпня, 30 серпня і 26 вересня.

Суд визначив склад присяжних для розгляду справи про вбивство Бузини

Шевченківський районний суд Києва визначив п'ятьох присяжних для розгляду справи Андрія Медведька і Дениса Поліщука, обвинувачених у вбивстві журналіста і письменника Олеся Бузини.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Троє з них будуть основними, вони разом з двома професійними суддями Євгеном Сидоровим і Тетяною Левицькою в складі колегії розглядатимуть цю справу. Ще двоє будуть запасними, згідно з передбаченою процедурою.

Обвинувачені та їхні адвокати висловлювали обурення діями суддів, оскільки спочатку суд розглядав кандидатури присяжних без участі всіх захисників, і також відмовився розглядати відведення складу суду. Під час засідання в коридорі суду зібралися прихильники Медведька і Поліщука, які скандували гасла і критикували суддів.

Суд попередньо визначив, що такі засідання у цій справі відбудуться 21 серпня, 30 серпня і 26 вересня.

Нагадаємо, Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив. Двох підозрюваних у скоєнні злочину - Андрія Медведька і Дениса Поліщука - затримали 18 червня 2015 року.

Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. Медведько також є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйонів МВС "Київ-2" і "Гарпун".

На початку затримані були поміщені під варту і кілька разів їм продовжували цей запобіжний захід. Пізніше запобіжні заходи Медведьку і Поліщуку були пом'якшені і зараз вони не перебувають під вартою.

Адвокати обвинувачених переконані в їх невинності і стверджують, що готові це довести.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram