ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд зобов'язав знайти лікаря-нарколога, яка оглядала учасницю смертельної ДТП у Харкові Зайцеву

Адвокат має намір також заявити клопотання про проведення додаткової експертизи.

Суд зобов'язав знайти лікаря-нарколога, яка оглядала учасницю смертельної ДТП у Харкові Зайцеву
Елена Зайцева
Фото: стопкадр трансляции

Київський райсуд Харкова на засіданні у справі про смертельну ДТП у центрі Харкова 18 жовтня 2017 року задовольнив клопотання адвоката, що звинувачує Геннадія Дронова, про встановлення місцезнаходження фахівця наркоцентру Олени Федірко, яка брала аналізи у іншої обвинуваченої Олени Зайцевої.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я мотивував своє клопотання тим, що свідок (Е.Федірко, - ред.) був заявлений і його потрібно допитати, щоб зрозуміти, чому Міністерство охорони здоров'я, оцінивши дані, які є в справі, змогло зробити висновок про те, що Зайцева на момент ДТП перебувала в стані, викликаному вживанням наркотичних або інших одурманюючих речовин, а лікар з більш ніж 10-річним стажем цього зробити не змогла і не відібрала необхідну кількість біологічного матеріалу для аналізів", - розповів адвокат Сергій Перепелиця.

Він не виключив, що згодом може відмовитися від допиту Федірко.

"В принципі, у них місяць, щоб знайти її. Цього цілком достатньо. Але, якщо вона буде ховатися, ухилятися, можливо, ми відмовимося від її допиту, щоб не затягувати процес. На мою думку, відповідь на питання, чи була Зайцева на момент ДТП в стані наркотичного сп'яніння, вже є в матеріалах справи", - сказав Перепелиця.

Він також повідомив, що має намір заявити клопотання про проведення додаткової експертизи.

Під час засідання суд також допитав двох експертів. Наступне засідання призначене на 11 вересня.

Нагадаємо, про звільнення Федірко з місця роботи стало відомо після того, як вона не з'явилася на засідання суду 18 червня. Так як саме Федірко першою оглядала Зайцеву після ДТП і встановила наявність в її крові слідів опіатів. Її свідчення і медичні висновки багато в чому мали вирішальне значення для розслідування справи і для громадського резонансу.

Повторна експертиза, проведена через кілька місяців після аварії, не знайшла в крові Зайцевої слідів опіатів - як з'ясувалось, біологічних зразків, узятих у жовтні, виявилося недостатньо для повноцінної перевірки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram