ГоловнаСуспільствоЖиття

​Для забезпечення безпеки під час Хресної ходи задіють кінологів, вибухотехніків і поліцію діалогу

Також додатково працюватимуть фільтраційні пункти.

​Для забезпечення безпеки під час Хресної ходи задіють кінологів, вибухотехніків і поліцію діалогу
Архивное фото
Фото: Сергей Нужненко

Для забезпечення безпеки під час Хресної ходи в Києві Міністерство внутрішніх справ залучить фахівців Нацполіції, Нацгвардії і ДержНС, а також підрозділи кінологічної служби, вибухотехніків і поліцію діалогу.

Про це повідомив на нараді перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий.

"Ми повинні пам'ятати про всі загрози, у першу чергу - терористичні, щоб якісно забезпечити безпеку під час Хресної ходи. Звертаємо увагу на ситуаційні центри, які матимуть реальну інформацію про учасників і оперативно передавати її всім підрозділам. Відповідно до цього буде залучатися необхідна кількість правоохоронців", - зазначив він.

Також додатково працюватимуть фільтраційні пункти.

Перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін зазначив, що правоохоронці врахували той факт, що значна кількість вірян будуть прибувати не тільки автотранспортом, а й на поїздах.

"Ми посилимо наряди поліції на залізничних вокзалах столиці та прилеглих територіях. А також готові відреагувати на істотне підвищення пасажиропотоку у метрополітені", - розповів він.

Керівник столичної поліції Андрій Крищенко наголосив, що учасники акції можуть використовувати заборонену символіку.

"Ми повинні на це швидко реагувати, враховуючи напругу у суспільстві. Таких людей треба відразу виводити з натовпу", - сказав він.

Командувач Нацгвардії Юрій Аллеров повідомив, що гвардійці вже скоординували свої дії з правоохоронцями, вивчили маршрути і сформували додаткові резервні групи, для забезпечення безпеки.

Голова ДержНС Микола Чечоткін заявив, що будуть задіяні 22 одиниці техніки та 120 чоловік особового складу, а також чергуватимуть резерви з 10 одиниць техніки та 50 рятувальників. Крім цього, колони з вірянами супроводжуватимуть піші патрулями.

За даними "Інформаційного опору", на окупованій частині Донбасу збирають людей для відправлення до Києва у ролі "групи підтримки" супротивників української автокефалії. Ці люди будуть брати участь у заходах у день Хрещення Київської Русі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram