ГоловнаСуспільствоПодії

У Тернопільській області розкопали останки розстріляних оунівців

Про знахідку повідомили місцеве відділення поліції.

У місті Шумськ Тернопільської області розкопали скелети 14 осіб, імовірно членів ОУН-УПА, розстріляних у період Великої Вітчизняної війни.

Про це повідомляють на сайті поліції.

За словами Інни Могили, начальника Шумського слідчого відділення, на території району проводять офіційні розкопки представники львівської громади, а саме - займаються пошуком жертв політичних репресій і війн.

"Під час робіт на території одного з місцевих приватних підприємств вони виявили поховання чотирнадцяти тіл, а саме - скелетовані залишки невідомих. За попередньою інформацією, всі люди, ймовірно, загинули від рук енкаведистів після 1945 року", - йдеться в повідомленні.

Про цю знахідку повідомили місцеве відділення поліції. Після фотозйомок, залишки вилучили і направили в морг. Вирішується питання про передачу кісток на судово-медичну експертизу, щоб встановити причини смерті.

Відзначають, що подію внесено до Єдиного реєстру за ст. 115 ч. 2 (п. 1) - "умисне вбивство з корисливих мотивів".

Нагадаємо, в квітні 2017 року в польському селі Грушовичі демонтували пам'ятник воїнам УПА. Монумент зруйнували за рішенням місцевої влади як "незаконно встановлений". Україна наполягає, що пам'ятник був надмогильним монументом військового поховання і тому повинен бути відновлений.

У травні 2018 року польський Інститут нацпам'яті організував розкопки, під час яких було виявлено захоронення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram