ГоловнаСуспільствоЖиття

В Ірпінському міськсуді виявлено випадки жорстокого поводження з людьми

В'язнів і засуджених довго тримають в автозаку і не надають окремого приміщення для спілкування з адвокатами.

В Ірпінському міськсуді виявлено випадки жорстокого поводження з людьми
Фото: ombudsman.gov.ua

В Ірпінському міському суді Київської області виявлено випадки жорстокого поводження з ув'язненими. Про це повідомляє прес-служба омбудсмена.

Співробітник секретаріату Уповноваженого відвідав суд з моніторинговим візитом і виявив ознаки порушення прав людини. Зокрема, в суді відсутні приміщення для конвою і тримання підсудних або засуджених. Підсудні та засуджені тривалий час до судового засідання перебувають в залах судових засідань або в спеціальних автомобілях (автозаках) по кілька людей в обмеженому просторі площею 9 кв.м.

У приміщенні суду не обладнано окремих приміщень для конфіденційного спілкування підсудних зі своїми адвокатами і для ознайомлення з матеріалами справи.

У суді є тільки розташований у дворі туалет загального користування, він в антисанітарному стані. Місця для миття рук і для пиття води відсутні.

Також порушенням є те, що маршрути конвоювання підсудних або засуджених до приміщення суду не ізольовані від сторонніх осіб.

За результатами моніторингового візиту в Державну судову адміністрацію України буде скеровано звіт з рекомендаціями усунути виявлені порушення.

Нагадаємо, минулого тижня офіс омбудсмена опублікував звіт про жорстоке поводження з ув'язненими колонії №6 м. Кропивницького.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram