ГоловнаСуспільствоЖиття

Трудова міграція може вплинути на темпи відновлення економіки України, - ЗМІ

Вирішити проблему масової трудової міграції може комплекс заходів на державному рівні, кажуть журналісти

Трудова міграція може вплинути на темпи відновлення економіки України, - ЗМІ
Фото: tsn.ua

Нинішня трудова міграція може уповільнити відновлення економіки України, що спостерігаємо вже в першому півріччі 2018 року. Про це повідомляють експерти дискусійного клубу, який організувало видання "Деловая Столица", передає "5 канал".

Експерти кажуть: вирішити проблему масової трудової міграції може тільки комплекс заходів на державному рівні. Зокрема, йдеться про підвищення соціальних стандартів і умов праці, створення сприятливого інвестиційного клімату та лояльнішої фіскальної політики.

"Єдиний позитивний приклад в українських реаліях - це те, що зробили з представниками IT-сектору. Після введення оподаткування на рівні 5% від суми (від суми доходу - Ред.) цей ринок, по-перше, розвивається, по-друге, вони не хочуть виїжджати з України. Для них перебувати в Україні вигідніше", - пояснив голова експертної ради Українського аналітичного центру Борис Кушнір.

У той самий час експерти відзначили, що хоча робота за кордоном і приваблює українців зарплатою, вона часто може мати і негативні наслідки для самих працівників.

"Вони їдуть до Європи і влаштовуються нелегально, тобто вони самі себе позбавляють прав, і там з ними може відбуватися все що завгодно. Найпоширеніше, що може бути - не заплатять грошей і все. Можуть бути гірші варіанти", - зазначає віце-президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування працівників Микола Александров.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram