ГоловнаСуспільствоПодії

Екс-голова одеського "Правого сектору" смертельно поранив свого нападника (оновлено)

1 травня в Стерненка стріляли.

Екс-голова одеського "Правого сектору" смертельно поранив свого нападника (оновлено)
Фото: facebook.com/sternenko

В Одесі колишній голова місцевого відділення "Правого сектору" Сергій Стерненко смертельно поранив ножем чоловіка, який, за словами активіста, напав на нього.

Думская повідомляє, що інцидент стався у четвер пізно ввечері на Фонтанській дорозі.

Нападників, за словами активіста, було двоє. Один утік, інший отримав поранення у живіт і стік кров'ю.

"Йому навіть ніхто не намагався допомогти", - зазначає видання.

Стерненко теж поранений - у нього порізана рука.

"Очікують приїзду поліції, якої досі немає", - пише "Думская".

Оновлено 00:37. Стерненка забрали в лікарню, пише Думская. Поліція прибула, ведуться слідчі дії.

Оновлено 08:30. Поліція затримала другого учасника нападу на Стерненка, повідомив радник начальника ГУ Нацполіції Одеської області Руслан Форостяк у фейсбуці. Особу загиблого встановлено, докладно про інциденти та мотиви в поліції пообіцяли розповісти найближчим часом.

На сайті обласної поліції повідомляють, що Стерненка доправлено в лікарню зі струсом головного мозку та різаною раною руки.

Стерненко визнав, що ніж, який він застосував, належить йому, пише "Думская". Видання з посиланням на дівчину активіста зазначає, що він змусив нападників утікати, наздогнав одного з них і вдарив ножем.

Одеський сайт "Таймер", близький до сепаратистів, пише, що загиблий був військовослужбовцем 25-ї аеромобільної бригади ЗСУ, а правоохоронцям не вдалося виявити ніж чи іншу зброю, якою він міг атакувати Стерненка.

Оновлено 10:48. Подію кваліфіковано за ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження), ч.1 ст.15, ч.1 ст.115 (замах на вбивство) і ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, повідомила поліція Одеської області.

Нагадаємо, вранці 1 травня у Стерненка стріляли. Обох нападників затримали. Поліція відкрила справу за статтею "умисне вбивство".

У лютому цього року на Стерненка вже нападали.

Стерненко був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі. Тоді його затримали і призначили заставу 608 тисяч гривень. Гроші вніс голова Одеської області. Пізніше запобіжний захід було змінено апеляційним судом на особисте зобов'язання.

Пізніше Стерненка знову затримали і оголосили про підозру у пособництві в збуті наркотиків, вчиненому організованою групою. Правоохоронці підозрюють, що Сергій Стерненко і його соратники "кришували" ці магазини за 1000 доларів на місяць.

Екс-глава одеського ПС також фігурує у відкритій 2015 року кримінальній справі про викрадення депутата Комінтернівської райради, колишнього керівника райорганізації партії "Батьківщина" Сергія Щербича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram