ГоловнаСуспільствоПодії

Адвокат потерпілих у Вільшанах ромів заявив про побиття прокурором

Нападники вигукували: "Досить захищати цих циган".

У четвер, 24 травня, в місті Дергачі Харківської області стався напад на адвоката Андрія Муху, який веде справу про вбивство рома в селі Вільшани Харківської області.

Про це повідомляє "Ромське радіо Chiriklo" у фейсбуці.

За словами юриста, вдень у його офіс приїхав прокурор Дергачівської місцевої прокуратури Харківської області Ільгар Гасанов з трьома невідомими. Вони почали бити Муху. "Досить захищати цих циган", - кричали при цьому вони, заявив адвокат, додавши, що в його кабінеті вони знайшли 2000 доларів і привласнили собі.

Потерпілий звернувся в місцеву поліцію і прокуратуру. На місце нападу прибули також представники ОБСЄ і регіональний представник омбудсмена.

Нагадаємо, 16 травня 2017 року між жителями селища Вільшани (30 км від Харкова) стався збройний конфлікт, у результаті якого було поранено чотирьох ромів. Один із них, 50-річний чоловік, помер у лікарні після пострілу в груди.

Одним з учасників нападу на ромів був сільський голова Вільшан, депутат Харківської облради Олексій Литвинов ("Відродження"). Його затримали, помістили в СІЗО, але пізніше відпустили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram