ГоловнаСуспільствоЖиття

Пам'ятник Леніну в Ізюмі повторно виставлять на продаж

У міськраді повідомили, що аукціон не відбувся через відсутність заявок, але "інтерес до пам'ятника був".

Пам'ятник Леніну в Ізюмі повторно виставлять на продаж
Фото: prozorro.sale

Управління житлово-комунального господарства Ізюмcької міськради Харківської області повторно виставить на аукціон через систему Prozorro демонтований пам'ятник Леніну.

Про це повідомив начальник Управління житлово-комунального господарства міськради Юрій Донець, передає "Інтерфакс-Україна".

"Аукціон (призначений на 17 травня, - ред.) не відбувся, але лише тому, що не було жодної заявки. Будемо подавати, знову робити аукціон. Сьогодні, напевно, сформую лот. Виставимо знову за тією ж ціною, а далі будемо дивитися, якщо не продамо, можливо, проведемо нову оцінку", - сказав Донець.

При цьому він зазначив, що "інтерес до придбання пам'ятника був".

"Мені дзвонили шість-сім осіб із різних міст (з Києва два дзвінки були, з Харкова людина дзвонила, з інших міст), цікавилися. Один з тих, хто дзвонив, сказав: "Я хотів би його придбати, порізати на шматки і вивезти, щоб він ніде більше як пам'ятник не з'явився", - розповів Донець.

Він також пояснив, що стартова ціна, за якою пам'ятник виставили на аукціон, - це його балансова вартість.

Нагадаємо, в березні минулого року в Україні пройшов перший аукціон, на якому продали пам'ятник Леніну - в місті Чоп Закарпатської області монумент пішов із молотка за 254 тис. гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram