ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі стріляли у лідера місцевого "Правого сектора" Стерненка (оновлено)

Одного з нападників затримали.

В Одесі стріляли у лідера місцевого "Правого сектора" Стерненка (оновлено)
Сергей Стерненко
Фото: facebook.com/sternenko

Вранці 1 травня в Одесі невідомі напали на колишнього керівника місцевого відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка.

Про це повідомив сам Стерненко на своїй сторінці у Фейсбуці.

Напад стався біля будинку активіста на вул. Сегедській. За словами Стерненка, йому вистрілили в потилицю з пістолета травматичної дії. Зараз постраждалий очікує на місці події "швидку".

Свідки стверджують, що нападників було двоє. Одного із них затримали. Стерненко, незважаючи на поранення, також брав участь у затриманні.

Фото: facebook.com/sternenko

Оновлення. У прес-службі обласної поліції повідомили, що станом на 11:23 обох нападників затримано.

Кримінальну справу кваліфіковано за ст. 115 (умисне вбивство).

Нагадаємо, в лютому цього року на Стерненка вже скоювали напад.

Стерненко був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі. Тоді його затримали і призначили заставу 608 тисяч гривень. Гроші вніс голова Одеської області. Пізніше запобіжний захід було змінено апеляційним судом на особисте зобов'язання.

Пізніше Стерненка знову затримали і оголосили про підозру у пособництві в збуті наркотиків, вчиненому організованою групою. Правоохоронці підозрюють, що Сергій Стерненко і його соратники "кришували" ці магазини за 1000 доларів на місяць.

Екс-глава одеського ПС також фігурує у відкритій 2015 року кримінальній справі про викрадення депутата Комінтернівської райради, колишнього керівника райорганізації партії "Родіна" Сергія Щербича.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram