ГоловнаСуспільствоВійна

Поблизу лінії розмежування на Донбасі пройшли навчання українських вертолітників

Армійська авіація готова виконувати завдання за призначенням у повному обсязі.

Поблизу лінії розмежування на Донбасі пройшли навчання українських вертолітників, інформує прес-центр операції Об'єднаних сил.

"В рамках проведення операції Об'єднаних сил вперше проведено навчання передових авіаційних навідників з наведення екіпажів Мі-24 по наземних цілях. Метою практичних дій є підтримання навичок передових авіанавідників з наведення бойових вертольотів на наземні цілі, організація взаємодії армійської авіації із загальновійськовими підрозділами під час виконання вогневих завдань в їх інтересах", - йдеться у повідомленні.

За словами начальника армійської авіації ООС, командування Об'єднаних сил дотримується мінських домовленостей в повному обсязі і проводить тренування без реального застосування авіаційного озброєння. Проте, в разі загострення ситуації на лінії зіткнення, армійська авіація готова виконувати завдання за призначенням у повному обсязі.

"Увагу льотного складу зосереджено на виконанні бойових завдань армійської авіації в умовах протидії ППО противника, для цього використовується весь набутий вертолітниками миротворчий досвід у країнах Африки і завдань АТО, зокрема у 2014 році", - зазначив старший офіцер.

У прес-центрі додали, що екіпажі вертольотів Мі-24 під час тренування використовують практику ведення радіообміну в повітрі і на землі за стандартами країн - членів НАТО "ІКАО" - спілкування англійською мовою.

Нагадаємо, у квітні ВМС України провели навчання із захисту від вторгнення з моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram