ГоловнаСуспільствоВійна

Фінляндія готова взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі

Клімкін обговорив це питання з головою МЗС Фінляндії Сойні.

Фінляндія готова взяти участь у миротворчій місії ООН на Донбасі
Павенл Климкин и Тимо Сойни
Фото: mfa.gov.ua

Фінляндія готова взяти участь у миротворчій місії ООН у разі її введення на Донбас.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін під час спільної прес-конференції головою МЗС Фінляндії Тімо Сойні.

"Нам дуже важливо, що наші фінські друзі принципово готові взяти участь у майбутній миротворчій операції, але зараз ми повинні тиснути на Росію, щоб це була справжня миротворча операція, така миротворча операція, яка не дозволила б Росії легалізувати свій протекторат на окупованих територіях, і не дозволити Росії заморозити конфлікт", - заявив Клімкін.

Фундаментальним умовою, за словами Клімкіна, є розміщення миротворців по всій території Донбасу, а також те, що вони поступово повинні взяти під контроль ситуацію на окупованій території.

Клімкін також повідомив, що протягом переговорів із Сойні було порушено питання протидії гібридним загрозам, зокрема питання кібербезпеки, боротьби з російською пропагандою і боротьби зі спробами РФ дестабілізувати ситуацію.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Степан Полторак і голова оборонного відомства Швеції Петер Хультквіст обговорили введення миротворчої місії ООН на Донбас. Повідомляли, що сторони домовилися з приводу всіх обговорюваних питань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram