ГоловнаСуспільствоПодії

У СІЗО Дніпра повісилася жінка, яка напала з молотком на бійця АТО в опері

Марія Меньшикова була активною учасницею дніпровських "антимайданів".

У СІЗО Дніпра повісилася жінка, яка напала з молотком на бійця АТО в опері

У Дніпрі в слідчому ізоляторі вранці 26 лютого повісилася місцева жителька Марія Меньшикова, яка в жовтні 2016 року напала з молотком на бійця АТО.

Про це повідомив мер міста Борис Філатов у Фейсбуці.

"Спочатку ти ходиш на мітинги за "русскій мір". Потім тікаєш з Дніпра в Краматорськ. Потім повертаєшся і переховуєшся від поліції. Потім тікаєш у Крим, а тебе твої "російські брати" депортують назад в Україну ... Пам'ятаєте відому сепаратистку Меньшикову? Ну, ту даму, яка на бійця АТО накинулася в театрі з молотком? Сьогодні о 08:32 повісилася в дніпровському СІЗО. На простирадлі", - написав він.

Нагадаємо, Меньшикова - активна учасниця дніпровських "антимайданів". Вона також займалася збором грошей для проросійських бойовиків і була внесена в базу даних сайту "Миротворець" як сепаратистка. У жовтні 2016 року вона напала з молотком на ветерана АТО в оперному театрі. Після громадського резонансу і порушеної кримінальної справи жінка деякий час переховувалася на території РФ і анексованого Криму.

У лютому 2017 року Меньшикова прибула до Криму з Краснодарського краю РФ до своїх родичів. Але, як виявилося, ще в листопаді 2016 року в неї закінчився термін перебування на території РФ, яка вважає півострів своєю територією. Тоді ж російський суд прийняв рішення про депортацію Меньшикової і заборонив їй в'їзд у РФ на п'ять років.

У липні 2017 року Меньшикову затримали в Дніпрі вперше, але незабаром вона знову опинилася в Криму, де наприкінці вересня її визнали винною в порушенні міграційного законодавства і знову депортували. У жовтні 2017 року її затримали вдруге, обравши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вона його порушила відразу після засідання суду.

На початку 2018 року поліцейські дізналися, що Меньшикова знову повернулася в Дніпро. Проти неї відкрили кримінальне провадження за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. 15 січня суд відправив її під арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram