ГоловнаСуспільствоПодії

У Харкові жінка за $10 тис. замовила вбивство колишнього зятя-чиновника

Правоохоронці імітували вбивство чоловіка і затримали організатора "на гарячому".

У Харкові жінка за $10 тис. замовила вбивство колишнього зятя-чиновника
Фото: atn.ua

Прокуратура Харківської області області спільно зі Службою безпеки попередили замовне вбивство директора одного з місцевих комунальних підприємств і затримали організатора злочину.

Про це повідомляється на сайті місцевої прокуратури.

Відзначається, що життя чоловіка оцінили в 10 тисяч доларів США.

Розпочато досудове розслідування за ч. 2 п.п. 6, 11, 12 ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення та за попередньою змовою групою осіб).

"Замовницею виявилася 62-річна харків'янка - колишня теща чиновника. Вона особисто підшукувала в кримінальному середовищі виконавця. Основною її вимогою було вчинити вбивство таким чином, щоб смерть чоловіка виглядала як природна, наприклад - від зупинки серця. Після смерті колишнього зятя жінка планувала заволодіти його рухомим і нерухомим майном", - наголошується в повідомленні.

Під час операції оперативники спецслужб імітували вбивство чоловіка. Організатора викрили "на гарячому" - під час остаточного розрахунку за замовлення. Наразі жінку затримали за ст. 208 КПК України.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, за даними поліції, у 2017 році в Україні сталося 1551 умисне вбивство, що на 10% менше у порівнянні з попереднім роком. Майже 90% вбивств були розкриті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram