ГоловнаСуспільствоЖиття

Екс-начальник колонії в Запорізькій області отримав 5 років в'язниці за хабарництво

Чиновник вимагав $1 тис. у засудженого, який украв майно колонії.

Екс-начальник колонії в Запорізькій області отримав 5 років в'язниці за хабарництво

Запорізький районний суд засудив до п'яти років в'язниці колишнього начальника Біленьківської виправної колонії №99 Державної пенітенціарної служби.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Суд визнав чиновника винним у тому, що він вимагав та отримав 1 тис. доларів від засудженого, який украв майно колонії.

Начальник колонії не повідомив про подію правоохоронні органі і не домігся зміни умов відбування покарання для засудженого.

"Засуджено до реального покарання у вигляді 5 років ув'язнення з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах, пов'язані з виконанням функцій представника влади, строком на 3 роки та з конфіскацією всього належного йому майна, і з позбавленням спеціального звання майора внутрішньої служби", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні минулого року було затримано заступника начальника колонії в Запорізькій області, який вимагав 9 тис. гривень за вирішення питання з умовно-достроковим звільненням.

Раніше суд виправдав колишнього головного тюремщика Сумської області Анатолія Носаля, якого звинувачували в п'яти епізодах одержання неправомірної вигоди і використанні службового становища, поєднаному з вимаганням хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram