ГоловнаСуспільствоПодії

В Одесі спалахнула пожежа у санаторії (оновлено)

Мешканців сусідніх приватних житлових будинків евакуювали.

В Одесі на вулиці Бернардацці спалахнула пожежа в санаторії "Червоні зорі". Як повідомляє місцеве видання "Думская", горить двоповерховий занедбаний корпус оздоровлювального закладу. Вогонь поширився на другий поверх і дах будівлі.

Фото: Думская

Займання відбувається за п'ять метрів від приватних житлових будинків. Мешканців евакуювали. Рятувальники роблять все, щоб вогонь не перекинувся на сусідні будівлі. На місці працюють чотири пожежних розрахунки.

У пожежників періодично виникають проблеми з водою з гідрантів, через це гасіння то зупиняється, то поновлюється.

Фото: Думская

Станом на 22:45 дах охопленого вогнем будинку обвалився разом з перекриттями. На території не працюють пожежні гідранти - рукави тягнуть до найближчих гідрантів, які розташовані за 100 метрів від місця НП.

За словами місцевих жителів, у санаторії з березня цього року ніхто не мешкав. Корпуси стояли закритими із забитими вікнами. Водночас це не перша пожежа, яка виникала на території. Місцеві впевнені, що таким чином хтось розчищає місце для будмайданчика.

Оновлення. За словами пожежників, площа займання становила 500 квадратних метрів. В гасінні задіяно 6 одиниць техніки. Інформації про жертв і постраждалих поки що немає, пише "Думская".

Разом із тим сусіди санаторію стверджують, що в середу у корпусі оселилися двоє бездомних - чоловік і жінка. Можливо, вони там і загинули. Пожежники поки що цю інформацію не підтверджують.

Нагадаємо, у вересні сталася пожежа в дитячому таборі "Вікторія" в Одесі. Корпус, де спалахнула пожежа, вигорів ущент. В результаті пожежі загинули троє дівчаток. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), прокуратура - за ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Пізніше поліція Одеси відкрила третє кримінальне провадження - за ст. 366 (службове підроблення).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram