ГоловнаСуспільствоОсвіта

В Україні хочуть створити систему відстеження працевлаштування випускників вузів

Така система вже функціонує в Польщі.

В Україні хочуть створити систему відстеження працевлаштування випускників вузів
Фото: argumenti.md

Україна має намір створити систему відстеження працевлаштування випускників вищих навчальних закладів.

Про це йшла мова на круглому столі за участю представників посольства Польщі та представників польської нацменшини, повідомляють на сайті Міністерства освіти і науки.

"Україна планує створити систему відстеження працевлаштування випускників, яка допомагає простежити траєкторію випускника кожного вузу після здобуття вищої освіти. Така система вже функціонує в Польщі. Сторони раніше домовилися про співпрацю в цьому проекті, і зараз МОН зацікавлене інтенсифікувати його", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що на фінальному етапі перебуває розробка нової угоди про співпрацю в галузі вищої освіти між Міністерством освіти України і Міністерством науки і вищої освіти Польщі, яку заплановано підписати до кінця 2017 року.

Нагадаємо, у квітні 2015 року Кабінет Міністрів скасував обов'язкове відпрацювання для випускників вузів-бюджетників, крім медиків.

У 2016 році Рада визнала відпрацювання примусовою працею. У травні 2017-го випускників медвузів остаточно звільнили від обов'язкового відпрацювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram