ГоловнаСуспільствоЖиття

Муженко анонсував візит до США на жовтень

Начальник Генштабу ЗСУ візьме участь у конференції з безпеки.

Муженко анонсував візит до США на жовтень
Фото: newsyou.info

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко у жовтні відвідає США, де проведе низку двосторонніх зустрічей та візьме участь у конференції з безпеки.

Про це він розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Наступного місяця у мене запланований візит до США, де планується зустріч з головою Об'єднаного комітету начальників штабів і ще низка двосторонніх зустрічей. Також я візьму участь у конференції з безпеки країн НАТО і партнерів, на якій, зокрема, будуть розглядатися питання реагування на терористичні загрози", - сказав Муженко.

Він також зазначив, що американська сторона не задовольнила запит і пообіцяла ознайомити його з роботою Міжвидового центру підготовки збройних сил США.

"Також ми збираємося відвідати низку військових баз Національної гвардії Каліфорнії. До речі, національні гвардійці Каліфорнії мають більш ніж 20 років досвіду партнерства саме зі Збройними силами України", - підкреслив Муженко.

Нагадаємо, 27 вересня представники "Народного фронту" та деякі інші політичні сили почали вимагати відставки Муженка, оскільки, на їхню думку, саме він повинен відповідати за пожежу на складах боєприпасів у Калинівці. Серед тих, хто підтримав таку вимогу, були секретар РНБО Олександр Турчинов та військовий прокурор Анатолій Матіос.

Муженко відмовився взяти на себе провину за пожежу в Калинівці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram