ГоловнаСуспільствоЖиття

Організатори конкурсу журналістських розслідувань імені Сергієнка визначили шорт-ліст кандидатів

Нагородження переможців відбудеться на початку жовтня.

Організатори конкурсу журналістських розслідувань імені Сергієнка визначили шорт-ліст кандидатів

Члени оргкомітету конкурсу журналістських розслідувань імені Героя Небесної сотні Василя Сергієнка визначили шорт-ліст із 38 кандидатів, серед яких упродовж наступного тижня буде визначено переможця. Про це на прес-конференції повідомили члени оргкомітету та експертної ради конкурсу: нардепи Микола Княжицький та Ігор Луценко, засновник газети "Дзеркало тижня" Володимир Мостовий, учасник АТО Олег Собченко, член оргкомітету конкурсу Олександр Аронець.

Усього на конкурс подали 282 матеріали: 127 робіт у номінацію "Найкраще розслідування в інтернет-ЗМІ", 79 - "Розслідування громадськими активістами, блогерами", 58 - "Найкраще ТВ-розслідування", 18 - "Найкраще розслідування в друкованому засобі масової інформації".

Організатори відзначили, що матеріали на конкурс надійшли з кожної області. Одне з розслідувань також стосувалося анексованого Криму. Серед областей найбільше робіт дала Львівська - 32 розслідування. 30 матеріалів надійшло з рідної Василю Сергієнкові Черкаської області, по 19 матеріалів - з Києва та області, Миколаївської, по 17 з Одеської та Кіровоградської. 61 розслідування стосується всеукраїнської тематики.

Шорт-ліст фінальних робіт упродовж наступного тижня буде оцінювати експертна рада. Вона складається з авторитетних журналістів і вчених: публіциста Віталія Портникова, шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, професорів Сергія Квіта, Микити Василенка та Валерія Іванова, журналістів Володимира Мостового і Наталії Лігачової, Юрія Бондаря, Дмитра Лиховія, Михайла Шаманова, Ростислава Мартинюка і представників регіональних ЗМІ Тетяни Воронцової і Юрія Грицика.

Нагородження переможців відбудеться на початку жовтня.

Журналістська премія імені Василя Сергієнка була заснована в середині липня цього року. Як зазначили ініціатори конкурсу, вона має кілька місій. По-перше, об'єднати та згуртувати журналістське співтовариство, "адже з групою однодумців владі розправлятися важче, ніж з розрізненими представниками ЗМІ". По-друге - підтримати, захистити і підняти на новий якісний рівень розслідувальну журналістику в Україні. По-третє, підтримати регіональних журналістів, які змушені працювати в умовах залежності від місцевої влади. Також одна з місій конкурсу - вшанувати пам'ять і домогтися доведення до кінця розслідування убивства відомого черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram