ГоловнаСуспільствоПодії

Буря в Західній Україні залишила без світла 477 населених пунктів

Шквальний вітер валив дерева і зривав покрівлю. 

Буря в Західній Україні залишила без світла 477 населених пунктів
архивное фото
Фото: http://forum.gorod.dp.ua/

Увечері 17 вересня і вночі 18 вересня Західною Україною пройшла буря з дощем і грозами, внаслідок якої без світла залишилися 477 населених пунктів.

У Хмельницькій області знеструмлено 187 населених пунктів, у Тернопільській - 114, у Чернівецькій - 73, в Івано-Франківській - 70, у Закарпатській - 33, повідомляє прес-служба ДСНС.

На шляху урагану опинилися, зокрема, Чернівці, де вітер повалив десятки дерев, бігборди, зривав дахи. У селі Стебні Путильського району постраждав дах загальноосвітньої школи, впали 52 дерева, через пориви ліній електропередач частково залишилися без електропостачання чотири райони (Путильський, Вижницький, Сторожинецький та Заставнівський).

У Закарпатській області в районі села Білин дерево впало на залізничну колію, внаслідок чого потяг Рахів - Коломия затримався на 15 хвилин. У Рахові одне з дерев упало на автомобіль Audi. Через вітер упав аварійний копер шахти №9 Солотвинського солерудника.

Згідно з прогнозом Гідрометцентру, сьогодні західні області знову очікує сильний вітер з поривами 25-30 м/с, зливи, грози та град.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram